Witaj w wyszukiwarce ofert z Twojej okolicy. Wybierz KWADRAT widoczny u góry mapy, zaznacz lokalizację i zaakceptuj wybór poprzez OK. Poręczna ŁAPKA pozwala na przesuwanie obszaru, a suwak z lewej strony przybliża lub oddala mapę. Powrót do tradycyjnej wyszukiwarki możliwy jest poprzez UKRYJ OBSZAR NA MAPIE.

Szef kuchni, oferty pracy - ogłoszenia znajdzto.pl (0)

Witaj w wyszukiwarce ofert z Twojej okolicy. Wybierz KWADRAT widoczny u góry mapy, zaznacz lokalizację i zaakceptuj wybór poprzez OK. Poręczna ŁAPKA pozwala na przesuwanie obszaru, a suwak z lewej strony przybliża lub oddala mapę. Powrót do tradycyjnej wyszukiwarki możliwy jest poprzez UKRYJ OBSZAR NA MAPIE.

Nie znaleźliśmy ogłoszeń spełniających Twoje kryteria. Możesz jednak:

Miejscowości Województwa
Zobacz ogłoszenia z działu SZEF KUCHNI z województw: Zobacz ogłoszenia z działu SZEF KUCHNI z miast:

Szef kuchni


Jakość posiłków serwowanych w hotelowych restauracjach oraz sposób ich podania ma kluczowy wpływ na budowanie wizerunku hotelu w oczach gości i konkurencji.


Powiedzenie „przez żołądek do serca” z pewnością sprawdza się w branży hotelarskiej i gastronomicznej. Kilka krytycznych opinii o jakości podawanych dań w obiekcie turystycznym mogą zrujnować reputację nie tylko szefa kuchni, ale i wpłynąć na spadek zainteresowania hotelem w ogóle. Niejeden hotel i restauracja zbudowały swoją markę i renomę dzięki szefowi kuchni, który sygnował dania swoim nazwiskiem. Szef kuchni to osoba, która odpowiada za jakość dań, sposób ich przyrządzania i podawania. Do zadań szefa kuchni należy nadzór nad sprawnym przygotowaniem posiłków hotelowych na każdym etapie ich powstawania. Osoba na tym stanowisku zarządza czterema obszarami, które obejmują działalność operacyjną, sprzedaż, administrację i relacje międzyludzkie. W zakresie operacyjnym szef kuchni odpowiada za sprawne i terminowe składanie zamówień na produkty, dba o ich odpowiednie przechowywanie i magazynowe, a także organizuje pracę podwładnych i przydziela im obowiązki. W sytuacji dużej intensywności prac w kuchni szef kuchni angażuje się także w przygotowywanie posiłków. Szef kuchni opracowuje menu restauracji, wprowadza nowe przepisy, testuje receptury. Osoba na tym stanowisku współpracuje z działem marketingu w ramach ustalania menu, formy bankietu, imprez firmowych i okolicznościowych oraz szacowanych kosztów. Szef kuchni ustala także menu i uwzględnia sugestie gości odnośnie organizacji przyjęcia. Osoba na tym stanowisku oprócz wiedzy kulinarnej musi posiadać umiejętności zarządzania zespołem ludzi i towarami. Atmosfera w kuchni hotelowej i jej sukces w dużym stopniu zależy od organizacji pracy przez szefa kuchni, umiejętności motywowania pracowników oraz radzenia sobie w sytuacjach kryzysowych.

Proszę czekać - ładowanie treści...