Witaj w wyszukiwarce ofert z Twojej okolicy. Wybierz KWADRAT widoczny u góry mapy, zaznacz lokalizację i zaakceptuj wybór poprzez OK. Poręczna ŁAPKA pozwala na przesuwanie obszaru, a suwak z lewej strony przybliża lub oddala mapę. Powrót do tradycyjnej wyszukiwarki możliwy jest poprzez UKRYJ OBSZAR NA MAPIE.

Piekarz, oferty pracy - ogłoszenia znajdzto.pl (0)

Witaj w wyszukiwarce ofert z Twojej okolicy. Wybierz KWADRAT widoczny u góry mapy, zaznacz lokalizację i zaakceptuj wybór poprzez OK. Poręczna ŁAPKA pozwala na przesuwanie obszaru, a suwak z lewej strony przybliża lub oddala mapę. Powrót do tradycyjnej wyszukiwarki możliwy jest poprzez UKRYJ OBSZAR NA MAPIE.

Nie znaleźliśmy ogłoszeń spełniających Twoje kryteria. Możesz jednak:

Miejscowości Województwa
Zobacz ogłoszenia z działu PIEKARZ z województw: Zobacz ogłoszenia z działu PIEKARZ z miast:

Piekarz


Zawód piekarza wprawdzie bardzo stracił na popularności, jednak nikt nie wyobraża sobie, że mogłoby zabraknąć w sklepach świeżego pieczywa i pachnących bułeczek.


Zawód piekarza jest jedną z najstarszych profesji, jednak coraz mniej jest chętnych do wykonywania tego zawodu. Wpływ na taki stan rzeczy ma po części spadek spożycia chleba, zastępowanego wieloma innymi produktami. Nie bez znaczenia mają także rosnące ceny surowców do produkcji pieczywa. Wielu piekarni w ostatnich latach została zamknięta, a osoby, które dotąd pracowały w piekarni, musiały się przekwalifikować lub szukać pracy w innej miejscowości. Nauka w zawodzie piekarza wymaga wiele wysiłku i czasu, natomiast dla wielu osób zarobki są w tej branży niewystarczające. Małe piekarnie wypierane są także przed duże przedsiębiorstwa, które oferują niższe ceny pieczywa i wprowadzają większą mechanizację. Niemniej od kandydatów na stanowisko piekarza wymagane jest wykształcenie zawodowe i ukończony kurs czeladniczy lub technikum na kierunku technologia żywienia. Wymagane jest także odbycie praktyk zawodowych, odbycie szkolenia BHP i kursów sanitarnych. Piekarze muszą posiadać wysoka wydolność fizyczną i posiadać dobry zmysł smaku i węchu. W zawodzie tym nie mogą pracować osoby z alergiami i chorobami skóry. Od piekarzy wymagana jest wiedza o technologii produkcji pieczywa stosowanej w danym zakładzie, umiejętności obsługi maszyn oraz zdolność oceny jakości przebiegu procesu piekarniczego i gotowych wyrobów. Praca wymaga często działania zespołowego i wykonywana jest w systemie zmianowym, niezależnie od świąt i dni wolnych. Od piekarza wymagane jest utrzymanie w czystości miejsca pracy, przestrzeganie warunków higienicznych oraz noszenia ubrania roboczego. Zawód piekarza wiąże się z większym ryzykiem zachorowań układu oddechowego, narażeniem na poparzenia i skaleczenia.

Proszę czekać - ładowanie treści...