Witaj w wyszukiwarce ofert z Twojej okolicy. Wybierz KWADRAT widoczny u góry mapy, zaznacz lokalizację i zaakceptuj wybór poprzez OK. Poręczna ŁAPKA pozwala na przesuwanie obszaru, a suwak z lewej strony przybliża lub oddala mapę. Powrót do tradycyjnej wyszukiwarki możliwy jest poprzez UKRYJ OBSZAR NA MAPIE.

Kucharz, oferty pracy - ogłoszenia znajdzto.pl (1)

Na mapie prezentujemy oferty z poniższej listy ogłoszeń z poprawnie podaną lokalizacją (miasto i ulica). Przejście na kolejną listę ogłoszeń powoduje odświeżenie danych na mapie
Foto Tytuł ogłoszenia Lokalizacja Dodano
KUCHARZ

KUCHARZ

Radommazowieckie 2018-08-16
znajdzto.pl / ... / Hotelarstwo, Turystyka, Gastronomia / Kucharz
Miejscowości Województwa
Zobacz ogłoszenia z działu KUCHARZ z województw: Zobacz ogłoszenia z działu KUCHARZ z miast:

Kucharz


Gotowanie stało się bardzo popularne dzięki telewizyjnym programom kulinarnym, które niejednego sceptyka zachęciły do podjęcia próby przygotowania choćby najprostszej potrawy.


Media od jakiegoś czasu przekonują nas, że gotować każdy może. Coraz więcej sławnych ludzi, w tym aktorzy czy znani kucharze, podejmuje wyzwanie gotowania na ekranie. Powstały nawet specjalne kanały i bloki programowe, które zachęcają do gotowania. Z obserwacji wynika, że wielu kucharzy-amatorów, które nie ukończyły żadnych szkół w celu zdobycia zawodu kucharza, potrafi świetnie gotować i zostaje dostrzeżonych przez najlepsze restauracje. Doświadczenie pokazuje także, że założenie restauracji bez doświadczenia w gastronomii, w celu osiągania wymiernych zysków i z przekonaniem, że chętni na jedzenie zawsze się znajdą, nie ma racji bytu. W dużym stopniu to właśnie programy o gotowaniu wpływają na zmianę świadomości kulinarnej Polaków. Konkurencja w gastronomii jest tak ogromna, że od kucharzy oczekuje się coraz więcej. Kreują oni bowiem wizerunek restauracji. Obecnie coraz częściej kucharzem określa się osobę, która potrafi gotować, bo się sama tego nauczyła. Kucharze-amatorzy obdarzeni talentem kulinarnym są z reguły pasjonatami gotowania, znawcami smaków, potrafią łączyć różne produkty w celu uzyskania zaskakujących kompozycji. Niemniej od kandydatów na kucharza wymagane jest wykształcenie gastronomiczne, a więc ukończenie szkoły zawodowej, technikum. Dużym atutem jest ukończenie studiów wyższych z hotelarstwa i gastronomii oraz doświadczenie w pracy kucharza. Od osoby na tym stanowisku oprócz umiejętności gotowania i dużej wiedzy gastronomicznej wymaga się także kreatywności i inwencji w sposobie przyrządzania potraw, umiejętności ich dekorowania i estetycznego podawania. Kucharze pracujący w małych restauracjach mogą w większym stopniu wpływać na menu, proponować zmiany, wprowadzać nowe potrawy do karty i rozwijać swoje umiejętności kulinarne.

Proszę czekać - ładowanie treści...