Witaj w wyszukiwarce ofert z Twojej okolicy. Wybierz KWADRAT widoczny u góry mapy, zaznacz lokalizację i zaakceptuj wybór poprzez OK. Poręczna ŁAPKA pozwala na przesuwanie obszaru, a suwak z lewej strony przybliża lub oddala mapę. Powrót do tradycyjnej wyszukiwarki możliwy jest poprzez UKRYJ OBSZAR NA MAPIE.

Kelner, oferty pracy - ogłoszenia znajdzto.pl (0)

Witaj w wyszukiwarce ofert z Twojej okolicy. Wybierz KWADRAT widoczny u góry mapy, zaznacz lokalizację i zaakceptuj wybór poprzez OK. Poręczna ŁAPKA pozwala na przesuwanie obszaru, a suwak z lewej strony przybliża lub oddala mapę. Powrót do tradycyjnej wyszukiwarki możliwy jest poprzez UKRYJ OBSZAR NA MAPIE.

Nie znaleźliśmy ogłoszeń spełniających Twoje kryteria. Możesz jednak:

Miejscowości Województwa
Zobacz ogłoszenia z działu KELNER z województw: Zobacz ogłoszenia z działu KELNER z miast:

Kelner


Kelnerzy są jednymi z częściej zatrudnianych pracowników branży gastronomicznej i hotelarskiej. Odpowiadają za wysoką jakość obsługi konsumenta.


Zawód kelnera jest bardzo starą profesją, a zadania tych pracowników nieznacznie tylko uległy zmianie na przestrzeni wieków. Kelnerzy zatrudniani są w różnego rodzaju obiektach gastronomicznych – restauracjach, pubach, kawiarniach, hotelach czy dyskotekach. Głównym zadaniem kelnera jest profesjonalna obsługa gości zamawiającego potrawy i napoje. Często o wrażeniu z pobytu w danym lokalu decyduje właśnie poziom obsługi kelnerskiej. Do kelnera bowiem należy witanie gości, wybór stolika, podanie menu, a także udzielanie odpowiedzi na pytania klientów odnośnie serwowanych potraw i napojów. Dobry kelner powinien umieć doradzić odpowiednią potrawę i polecić danie, jeśli takie jest życzenie gościa. Do kelnera należy także przyjęcie zamówienia oraz przyniesienie potraw, dodatków i napojów. Kelner musi być w ciągłej gotowości, aby służyć pomocą i doradztwem klientom restauracji. Po skończonej konsumpcji przez gości zadaniem kelnera jest dostarczenie rachunku i przyjęcie należności. Bardzo ważne jest także to, aby w odpowiedni sposób pożegnać gości i zachęcić ich do ponownego przyjścia do lokalu. Częstą praktyką jest pytanie przez kelnerów o opinię gości co do jakości i smaku potraw, co może pomóc w udoskonalaniu menu restauracji. Dużą wadą w obsłudze kelnerskiej jest zbytnie narzucanie się kelnerów swoim gościom lub zadawanie pytań w trakcie posiłków. Buduje to niepotrzebne napięcia, a klienta może skutecznie zniechęcić do ponownego odwiedzenia lokalu. Od kelnera oczekuje się wysokiej kultury osobistej oraz znajomości języków obcych. W zawodzie tym wymagana jest także szybkość, dokładność, zręczność i dobra pamięć. Kelnerzy często bowiem pracują pod presją czasu, muszą obsługiwać kilka stolików jednocześnie i nie mogą się mylić przy realizacji zamówienia.

Proszę czekać - ładowanie treści...